Compliance

Iedere organisatie heeft te maken met compliance. Compliance gaat verder dan het voldoen aan wet- & regelgeving. Het gaat over vertrouwen dat klanten hebben in het bedrijf/de organisatie.

Om vertrouwen te winnen moet je betrouwbaar zijn. Het aantonen van betrouwbaarheid is geen momentopname, het ontwikkelt zich in de tijd.

Compliance kan gezien worden als het proces van versterking van de betrouwbaarheid en integriteit. Het gaat daarbij niet alleen om de formele organisatiestructuur (de processen, procedures en systemen), maar juist ook om de informele organisatiestructuur (houding en gedrag).

Compliance draagt bij aan het onderscheidend vermogen t.o.v. concurrenten, aan gecalculeerd ondernemen en aan de gewenste organisatiecultuur.

Niet voldoen aan wet- & regelgeving kan gevolgen hebben op het gebied van imago, operationele risico’s, financiële risico’s, concurrentiepositie en rating.

Ik  help organisaties met het realiseren van de gewenste organisatiecultuur, zowel formeel als informeel. Organisaties die integriteit en daarmee betrouwbaarheid uitstralen. 

Awareness

Lees verder

Controle framework

Lees verder

Product approval & review

Lees verder